Miksi nettiparvet ovat niin oikeistolaisia?

05.02.2010, 02:14

 

 

Jiri kirjoittaa Hommawatchin pohjalta, että hompanssien aktiivinen ydinjoukko saattaa olla alle 50 ihmistä. Tämän suunnan äärioikeistolaisia ei ole kovin paljon, ainakin jos päätellään siitä, miten vaikea Muutos-puolueen on ollut saada kannattajakortteja kerättyä. Silti he ovat lähellä hegemoniaa monissa siirtolaisuutta koskevissa nettikeskusteluissa. Heillä on esimerkiksi tapana swarmata Halla-ahoa käsittelevien kirjoitusten kommenttibokseja (kuten tässä Jirin postauksessa) ja tukkia HS:n foorumi, joka toki on myös trollien lempipaikka MuroBBS:n jälkeen.

Miksei "poliittisen kentän" toisella puolella saada aikaan vastaavaa hegemoniaa? Jokaisellahan nyt on facebook-kaverina 50 vasemmistoaktivistia. Sen sijaan että floodaisivat Hesarin keskustelupalstaa, nämä vasemmistolaiset valittavat, miten kamala Hesarin keskustelupalsta on.

Vasemmistolaiset eivät luultavasti ole kiinnostuneita samanlaisesta vyöryttämisestä, koska he kokevat olevansa sellaisen yläpuolella. On tietysti totta, että on olennaisempaa pyrkiä muuttamaan politiikan sääntöjä kuin pyrkiä vääntämään kättä rajoittuneilla alueilla sääntöjen puitteissa.

Päivä alkaisi silti piristävämmin, jos 4chan ja kuvalauta olisivat vähemmän konservatiivisia, jos nettilehtien foorumeilla kukkisi parempi puhe ja oikeistolaiset joutuisivat reagoimaan. Vähän niin kuin kokoomusnaiset reagoivat Opiskelijatoiminnan kirjoitukseen

8 Comments »

The URI to TrackBack this entry is: http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/trackback/

  1. Ruotsissa “vasemmistoaktivistit” osaavat nettiparveilun paljon paremmin. Epäsuoraksi esimerkiksi kelpaa heidän tapansa organisoida oma blogosfäärinsä.

    Noin vuoden ajan vasemmistolaiset blogit ovat parveilleet yhdessä osoitteessa http://www.konfliktportalen.se/. Jokainen tänne kirjattu blogi tapaa linkittää uusien postausten perään muihin uusiin ja mielenkiintoisiin kirjoituksiin verkoston sisällä. Lisäksi kp-sivustolta on tilattavissa blogien yhteinen RSS-feedi. Näillä keinoilla blogit nousevat julkisilla blogilistoilla ja parveilua voidaan koordinoida tehokkaammin.

    Tämän toiminnan onnistumisesta löytyy myös suora esimerkki (jonka olen valitettavasti kuullut toisen käden tietona ruotsalaisilta tovereilta, enkö voi tarjota linkkejä).

    Pari vuotta sitten eräs hampurilaisketju antoi heikoin perusteluin potkut eräälle työntekijälle eräässä Ruotsalaisessa kaupungissa. Vasemmiston blogit kirjoittivat tapauksesta niin kiivaasti, että yritksen nimeä googlatessa tapaus löytyi kärkituloksista. Hampurilaisketju suostui neuvottelemaan potkitun työntekijän tilanteesta, kunhan bloggaajat lupasivat lopettaa kirjoittamisen.

    Comment by partyboy43 — 05.02.2010, 03:44 @ 03:44

  2. Ihan innostavaa. Tuollainen portaali pitäisi saada Suomeenkin - kunhan keräisi tarpeeksi paljon tarpeeksi hyviä blogeja.

    Pitäisi edelleen opetella sitä ruotsia…

    Comment by Klementiini — 05.02.2010, 14:06 @ 14:06

  3. Monet halla-aholaiset ovat jo lähtökohtaisesti paljon aikaa netissä viettäviä ihmisiä (ja netillä ei nyt tarkoiteta vaan jotain tyypillista youtube/facebook/yliopistonsähköposti-settiä vaan keskustelupalstoja, irkkiä ja vastaavia) jotka suorastaan etsivät keskustelua, ei välttämättä mistään propagointihalusta vaan ihan vaan keskustelun tarpeesta. Vasemmistolaiset taas usein jäävät rinkirunkkaamaan. No, rinkirunkkaaminen on hauskaa, mutta ainakin itsellä siihen on vaikuttanut se että nuorna nörttinä nettijauhamiseen on jo ehtinyt kyrpiintyä ihan tarpeeksi vaikka silloin jauhoi eri asioista. Keskustelupalstoilla saavutettavan hegemonian merkitystä ei kuitenkaan tule väheksyä; kyllä se Hesarin sivuja selaavan ihmisen mielipiteeseen vaikuttaa jos huomaa että jonkin uutisen keskustelussa 80% ihmisistä kannattaa jotain mielipidettä X, semminkin jos se mielipide voidaan tulkita erilaiseksi kuin se mitä itse artikkeli edustaa. Ehkä tässä on vaan kysymys taas kerran siitä, miten saadaan hipit nettiin omien pienien purppurasfäärien ulkopuolellekin - tsätteihin ja keskustelupalstoille. (Ehkä taas olisi aika yrittää saada pystyyn “opeta humanisti irkkaamaan”-projektia…)

    Comment by Tatu Ahponen — 05.02.2010, 22:01 @ 22:01

  4. Hesarin nettikyselyn todenmukaisuudesta kertonee jotakin se, että kyselyyn voi vastata usemman kerran - kunhan vain pyyhkii välimuistin välillä. Pieni vinkki jos aikaa on tuhlattavana… jos siis jaksaa vastata kysymyksiin laatua “tulisiko romanit kaasuttaa vai karkottaa”. Mutta toki jokaisen uutisen voi ottaa haltuun. Toisaalta vasemmistolainen blogosfääri on suhteellisen aktiivinen. Sitä eivät tietenkään seuraa Hesariin aikaansa tuhlaavat kansalaiset, mutta tarkoitushan lieneekin eri.

    Comment by Koba — 06.02.2010, 00:59 @ 00:59

  5. Tuollainen portaali pitäisi saada Suomeenkin - kunhan keräisi tarpeeksi paljon tarpeeksi hyviä blogeja.

    radikaali.org vaikuttaa tässä suhteessa ihan hyvältä projektilta kehitettäväksi.

    Comment by rot — 06.02.2010, 11:12 @ 11:12

  6. Ei kannata alentua floodaamaan jotain keskustelupalstoja, jos missaa mahdollisuuden kirjoittaa ensimmäisen kommentin, peli on menetetty, niitä sen jälkeisiä aika harva viitsii lukea… siinä missä oikeisto tekee trollausta, vasemmistolaiset julkaisevat lähes käsittämättömiä artikkeleita akateemisin lähdeviittein.
    Ehkä kannattaisi tehdä jotakin näiden kahden väliltä? Vaikka levittää zinejä, joissa voisi mm. edistää niiden hyvien blogien lukemista, ja muutenkin tajuistaa.

    Comment by Hemi — 06.02.2010, 16:27 @ 16:27

  7. Moi, toi radikaali.org on mun solidaarisuusprojektini ja sen tarkoituksena on nimenomaan toimia solidaarisuuden ja verkostoitumisen edistäjänä. Lisäilen siihen myös ominaisuuksia aina silloin tällöin ja nyt toivoisin että uutiset.radikaali.org saisi hieman huomiota. Kyse on digg -kloonista, eli voi lähettää kiinnostavia linkkejä, ja äänestää ja kommentoida niitä. Jos haluaa antaa palautetta tai osallistua jollain tapaa, niin voi lähettää sähköpostia (haverinen.jussi@gmail.com) tai tulla #anarkismi -kanavalle ircnetissä.

    Comment by klikklak — 06.02.2010, 17:41 @ 17:41

  8. 2.“Minusta työsuhdeturvaa voisi parantaa.”

    “Minusta työttömistä pitäisi pitää huolta.”

    Tällaisia vasemmistolaisia mielipiteitä voi lausua lähes missä tahansa tulematta leimatuksi ainakaan mitenkään erityisen hulluksi.

    “Minusta kaikki väärän väriset pitäisi tappaa.”

    “Minusta suomalaiset naiset ovat mustan miehen perässä juoksevia huoria.”

    Tällaisia ajatuksia voi hautoa ainoastaan hiljaa mielessään ellei halua hullun tai kusipään mainetta.

    Siksi, valitettavasti, anonyymi internet tarjoaa ihanteelllisen ympäristön nimenomaan vihaa täynnä oleville hulluille ilmaista itseään.

    Sen lisäksi se auttaa näitä yksilöitä verkostoitumaan ja löytämään toisensa. Tämä olisi normaalisti hidasta ja vaikeaa. Näissä yhteisöisssä sitten hierotaan tulehtuneita päitä yhteen vuodesta toiseen kunnes viha jalostuu raivon timantiksi.

    Raivon vallassa oleva ihminen jaksaa huutaa. Netissä voi huutaa 24/7. Normaali ihminen ei tähän pysty. Siksi äärioikea vihakoneisto dominoi foorumeilla.

    Comment by Plerttu Aivohippa — 12.02.2010, 20:35 @ 20:35

RSS feed for comments on this post.

Kommentoi

HUOM. Ensimmäinen kommentti jokaisesta ip:stä menee moderoinnin kautta - se kyllä ilmestyy pienellä viiveellä, ei tarvitse lähettää kuin kerran.

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>



Anti-spam measure: please retype the above text into the box provided.