Sälää
Olin yliopistolla parin viikon kesätyössä. Ohjepaperi loppui: "… on käyttäydyttävä asiallisesti ja rauhallisesti: ei komentelua, naureskelua, juoksentelua, juttelua, lueskelua…"
Esitin aikaisemmin kysymyksen siitä, millaisia olisivat anarkistiset tai autonomiset itsetekniikat, joilla voitaisiin kehittää alistumiseen kykenemätön ruumis. Itselleni on näköjään jo kehittynyt fordistisiin työaikoihin taipumaton ruumis, joka tekee vastarintaa sairastumalla viikoksi heti töiden loputtua. Onneksi emme ole enää koulussa…
Taudit eivät tuota ehjiä postauksia, vaan sälää ja triviaa.
Sälää
Obama tulee voittamaan USA:n presidentinvaalit ja hänen mukanaan alkaa hidas kulttuurinen muutos; sukupolven mittainen maailmanlaajuinen ryhtiliike. (Martti Tulenheimon blogi)
1) Vaikka toivonkin muiden mukana Obaman voittoa, minusta on surullista, että kerta toisensa jälkeen "kriittiset" ihmiset lankeavat ylöspäinkatselevaan yksilökeskeisyyteen toivoessaan muutosta.
Vaikka Obama pitäisikin kampanja- ja imagolupauksensa (mitä hän ei tee), se ei, tietenkään, muuttaisi USA:n hallinnon (talous)poliittista kontekstia. Ehkä muutama henki säästyisi tai päästöt vähenisivät vähän: aste-eroja.
Barack Obama waited just three days after Hillary Clinton pulled out of the race to declare, on CNBC, "Look. I am a pro-growth, free-market guy. I love the market." (Obama’s Chicago Boys)
Like the majority of his colleagues, Obama has done very little to change the face of American politics. He has voted for war spending, appeased the pro-Israel lobby, and helped build the erroneous case against Iran, saying nothing about Israel’s plentiful arsenal of nuclear warheads. In short, Barack obama is not an ally to those of us who oppose the ambiguous War on Terror.
Obama supports the death penalty, opposes single-payer health care, supports nuclear energy, opposes a carbon pollution tax, supports the Cuba embargo, and will not end the vast array of federal subsidies to corporations, including those to the oil and gas cartel. (Why I Can’t Support Barack Obama)
Ehkä Obamassa henkilöityy nimenomaan passivoittava toivo uudesta ajasta: kunhan se valitaan niin sitten tapahtuu yhtä ja toista… tai jos ei Obama, niin ehkä seuraava demokraatti… tai sitä seuraava… tai… Joka tapauksessa, järjestelmälle ei tarvitse tehdä mitään…
Hei kriittiset tyypit. Eikö muutos voisi yksilöityä johonkin kollektiivisempaan?
2) Havainto uskomattoman klassisesta etnosentrismistä:
Rohkenisin sanoa, että eurooppalaisilla on aika realistinen ja puolueeton käsitys monista maailmapolitiikan tapahtumista ja historian kulusta. (Taloussanomat: No Capitalism)
3) Ylösalaisin ollaan, joo:
Triviaa
- "neljässä brittiyrityksessä viidestä ollaan sitä mieltä, että asiakkaalle tarjoiltujen keksien valikoima ja maku voivat vaikuttaa sopimuksen syntymiseen … parhaimman vaikutelman tekevät suklaakuorrutetut keksit." (Paha keksi voi kaataa diilin)
- "Kilpailuvirasto yllyttää kansalaisia omakotitalokapinaan." (Ole kapinallinen, rakenna omakotitalo)
- Suomen armeija ulkoistaa lähes puolen miljardin euron edestä - firman nimi on Millog ja se on osa Patria-konsernia
- youtubessa on paljon mellakkapornoa, mutta myös viihdyttävää propagandaa
- simplismi on kaikkien tuottavuusgurujen juttu näinä aikoina, sitä mainostavat esim. Mika Mannermaa ja Zen Habits
Lopuksi
Juhannus, tuo perinteinen vasemmiston marssijuhla, antaa kerrankin hyvän syyn sytytellä isoja tulia ympäri kaupunkia. Kokko pystyyn perustulon puolesta!
Megafonista
Pelkään pahoin että Obama ei tule voittamaan vaaleja. En ole varma olisiko tämä hyvä asia edes passivoinnin välttämiseksi…
Comment by sampsa — 01.07.2008, 00:42 @ 00:42
Republikaanien arsenaalilla voi tapahtua mitä vaan. Se tuskin on koskaan hyvä asia.
Kannatan kyllä reformeja, en taistolaisuutta tässä asiassa.
Comment by Klementiini — 01.07.2008, 01:01 @ 01:01
Vaiheinen vinkkasi kommentissaan uutiseen jonka mukaan demokraateilla olisi enemmän fyffeä käytettävissä.
Comment by sampsa — 01.07.2008, 23:41 @ 23:41
Mielenkiintoisinta tuossa on, että Obama on saanut rahansa enimmäkseen hajautetuilla mikromaksuilla, joista iso osa on alle $200. Olisiko parlamentaarinen demokratia sittenkin iskemässä takaisin - tosin ei ääni per kansalainen -periaatteella, vaan säännöllä “lahjoitus per kansalainen”, mikä on juuri oikea tapa toimia, jos kerran poliittinen järjestelmä on korruptoitunut ja raha ratkaisee…
Comment by Klementiini — 02.07.2008, 04:03 @ 04:03